Vacature – Operationeel manager NZR

 • Leestijd:5 minuten gelezen

Voor het programmateam van de Nationale Zorgreserve zijn we op zoek naar een operationeel manager. Voor 24 uur per week met als ingangsdatum 1 augustus 2022.

De Nationale Zorgreserve is in nauwe afstemming met het ministerie van VWS opgericht, en vormt het hart van de activiteiten van stichting Extra ZorgSamen. Het zichtbaar, beschikbaar en bereikbaar hebben van de Nationale Zorgreserve helpt substantieel en duurzaam om de druk in de zorg bij de actuele en langer durende tekorten te ontlasten. De Nationale Zorgreserve kan worden ingezet in tijden van crisis (pandemie, ramp of terreuraanslag), wanneer de continuïteit van zorg niet meer gewaarborgd kan worden.

Over de functie

De operationeel manager van de Nationale Zorgreserve is verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen van het team Nationale Zorgreserve. Het team bestaat een klein aantal gemotiveerde community managers, die samen met jou invulling geven aan het werven, binden, boeien en behouden van reservisten en de implementatie en stroomlijning van het beroep van zorgorganisaties op de Nationale Zorgreserve. Sommige van de community managers richten zich specifiek op communicatie, onderzoek of andere ondersteunende taken. De operationeel manager coördineert het team en zorgt ervoor dat de gestelde doelen worden gehaald.
We zoeken een zelfstandige en communicatieve organisator & doener die sterk is in het coachen van professionals en organiseren van processen. Het is een zelfstandige functie die een proactieve en pragmatische houding vraagt. Je rapporteert aan de bestuurder van Extra ZorgSamen.

Taken 

 • Je geeft leiding aan het team Nationale Zorgreserve.
 • Je draagt samen met het team zorg voor de uitvoering en doorontwikkeling van de processen van de Nationale Zorgreserve.
 • Je realiseert samen met het team de resultaten en kpi’s die we in 2022 voor de Nationale Zorgreserve willen behalen.
 • Je signaleert en analyseert interne en externe ontwikkelingen en faciliteert afspraken met gesprekspartners binnen Extra ZorgSamen en in het veld om kansen en/of knelpunten in (de uitvoering van) het concept en de processen op te pakken.
 • Je bewaakt en stuurt op een effectieve en efficiënte inzet van de financiële middelen voor de activiteiten van de Nationale Zorgreserve.
 • Je draagt zorg voor het tijdig en volledig aanleveren van managementinformatie, • je ondersteunt bij het formuleren van strategie en beleid en het realiseren daarvan.

Functie-eisen 

 • Je hebt een relevante opleiding op HBO+ niveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie en/of op managementniveau;
 • Je hebt affiniteit en werkervaring binnen de zorgsector;
 • Je bent in staat om leiding te geven aan zelfstandige en gemotiveerde professionals;
 • Je beschikt over een zelfsturend vermogen en een proactieve en pragmatische houding;
 • Je beschikt over verandervermogen en interne flexibiliteit (interne wendbaarheid); 
 • Je bent in staat om professioneel te handelen (resultaatgericht en adviesvaardigheden);
 • Je hebt een hoge mate van integriteit.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een dynamische en open werksfeer in een organisatie in beweging met ruimte voor eigen ontwikkeling en initiatief. Werktijden worden in overleg vastgesteld. Op dit moment is het wenselijk de opdracht als zelfstandige uit te voeren.


Meer over Extra ZorgSamenInfo over de stichting?

Zie dan de huidige website: extrazorgsamen.nl

Stichting Extra ZorgSamen en het programma Nationale Zorgreserve worden gefinancierd door het Ministerie van VWS. Zie website nationalezorgreserve.nl

Programma GGD-reservisten is een samenwerking GGD-GHOR en Stichting Extra ZorgSamen. Zie website ggdreservisten.nl


Selectieprocedure

Ben jij wie wij zoeken? Stuur dan uiterlijk 1 juli jouw motivatiebrief en curriculum vitae naar Jose Geertsema, bestuurder Stichting Extra ZorgSamen. Je kunt deze insturen via info@extrazorgsamen.nl. Na een eerste gesprek volgt er met een beperkt aantal kandidaten een tweede gesprek.