Vacature – Communitymanager NZR

  • Leestijd:5 minuten gelezen

Voor het programmateam van de Nationale Zorgreserve zijn we op zoek naar twee nieuwe community managers. Wegens uitbreiding van onze werkzaamheden willen we graag versterking.

Startdatum: per direct (of uiterlijk per 1 augustus 2022)
Looptijd: tot eind 2022
Uren: 24 uur per week, op zzp-basis

Als Community Manager weet je als geen ander wat er speelt in jouw regio’s. Je kent de zorgreservisten en weet waar hun behoeftes liggen. Tegelijkertijd faciliteer je bij zorgorganisaties een omslag in het denken van functiehuizen naar competenties en vaardigheden. Samen met zorgreservisten en zorgorganisaties bereid je zo de inzet van zorgreservisten in tijden van crisis voor. 

Jouw focus ligt op doorontwikkelen van de regionale community’s. Dit doe je online via ons community platform, in directe acties met de zorgreservisten en zorgorganisaties, maar ook door het organiseren van offline bijeenkomsten. 

Dit doe je niet alleen. Je werkt nauw samen in een team van vier Community Managers die met dezelfde bevlogenheid hun regio’s aanjagen. Je leert van elkaar en bouwt voort op elkaars werk. BIj vakantie of uitval vervang je elkaar.  

Over ons

De Nationale Zorgreserve is een landelijke community van zorgreservisten – voormalige zorgprofessionals – die klaar staan om in crisistijd in te springen in de zorg. De zorgresevisten werken in regionale netwerken, waarbij de lijnen van de veiligheidsregio’s worden gevolgd.

Zorgreservisten werken inmiddels in een andere sector, als ondersteunende staf bij een zorginstelling, of genieten van hun pensioen. Ze zijn bereid om er te staan als het nodig is; in crisistijd werken ze zo weer tijdelijk samen met hun oud-collega’s. Ze beschikken altijd over een relevant diploma én werkervaring in de zorg. Zorgreservisten ondersteunen de vaste teamleden van een zorgorganisatie, zodat zíj zich kunnen richten op de coördinerende zorgtaken. De inzet van zorgreservisten wordt gekaderd aan de hand van activiteitenpakketten die aansluiten bij de meest voorkomende ondersteuningsvragen van zorgorganisaties. 
 

Over jou

Je bent een mensenmens, voelt je thuis als de ‘spin in het web’, en ziet snel waar de kansen liggen. Je bent op je best als je daar op jouw eigen creatieve manier pro-actief en zelfstandig mee aan de slag kunt gaan. Je kunt goed schakelen tussen het trekken van de kar in jouw regio’s en het doorontwikkelen van de Nationale Zorgreserve samen met het programmateam.

Je hebt ervaring met het bouwen van communities – zowel offline als online – en bent flexibel inzetbaar op alle dagen in de week (dus af en toe ook in het weekend). En natuurlijk voel je je betrokken bij de zorg. 

Je hebt een relevante opleiding (op HBO+ niveau) en ervaring met het werken met groepen. Als je ergens moet zijn, dan stá je er ook. In het online werken hoeven we jou niks meer uit te leggen. 

Wat ga je doen?

  • Je verwelkomt nieuwe zorgreservisten, verheldert wederzijdse verwachtingen en maakt hen wegwijs in de werkwijze van de NZR.
  • Je bedenkt acties om het aantal zorgreservisten te vergroten en voert die mede uit.
  • Je ontwikkelt en organiseert activiteiten om de zorgreservisten te ondersteunen in het up-to-date houden van hun kennis en vaardigheden.
  • Je bent het gezicht van de regio als een zorgorganisatie om inzet vraagt en ondersteunt hen in het opstellen van een hulpvraag. 
  • Je helpt zorgorganisaties vanuit ons concept bij het voorbereiden op een volgende crisis.
  • Heb je ervaring in de zorg? Dan vinden wij dat een pluspunt. 

Interesse of vragen? 

Stuur een korte motivatie en je CV naar het Programmateam van de Nationale Zorgreserve via info@extrazorgsamen.nl. Doe dat uiterlijk voor vrijdag 1 juli 16.00uur. Onze collega Patrick is bereikbaar voor vragen via patrick@extrazorgsamen.nl Bel je naar 085-3038457 dan krijg je één van onze community managers aan de lijn (of ze bellen je terug).

Daarna 

Zien wij een mogelijke match met jou, dan nodigen we je zeker uit. De eerste ronde is een gesprek met de community managers uit ons team. Op basis van deze eerste ronde vragen we een selectie van de kandidaten een kleine creatieve opdracht te presenteren aan ons team. Het laatste afrondende gesprek heb je met de operationeel manager zodat je gelijk eventuele bijzonderheden over jouw contract kunt bespreken. 

Startdatum

Vanwege de piek in ons werk, kun je na de procedure gelijk beginnen. Lukt dat niet, dan start je uiterlijk 1 augustus in ons team.